Ас адамның арқауы

Еттен жасалатын чипсылар

Еттен чипсылар жасап көрелік


Етті әзірлеу
Бір кесек ет керек болады ( 600 грамдай). Оны   3-5 минутқа мұздатқышқа салып қойса кесуге оңай болады. Енді оны  қалыңдығы екі мм,  жалпақтығы екі елідей етіп кесіу керек. Жұқалау болуы үшін ептеп жаншып жіберген дұрыс.
Маринад (дәмдеуіш) жасау
5 ас қасық қоңыр қант, сарымсақтың жаншылған 4 тісі, 2 ас қасық сірке суы,  3 ас қасық устрица немесе соя соусы, 1 ас қасық кориандр ұнтағы, 0,5 ас қасық карри ұнтағы, 1 лайма сөлі и бір уыс майда туралған петрушка . Етті үлкенірек пластикалық пакетке немесе ыдысқа салып үстінен даярланған маринадты құймалап, сосын оны тоңазтқышқа 4-12 сағатқа салып қойу керек.
Өте баяу даярлау(пісіру) керек
Духовканы ең төмен қызуына қойып қыздыру керек – 100 градустан арпауы керек. Противеньге аспаздық пргамент төсеп үстіне даяр болған етті тізіп, духовкада 45 минуттай даяр болғанша күту керек.

Advertisements
Пікір қалдыру

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s